Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Dovada minciunii Guvernului PSD-ALDE

Incompetența guvernanților îi lovește din plin pe angajații din sistemul bugetar, asta deși la momentul adoptării Legii salarizării de anul trecut, Guvernul ne promitea că va corecta inechitățile din sistem, dar și că are fondurile necesare pentru plata salariilor.

Constatăm, din păcate, că supușii lui Dragnea i-au mințit cu nerușinare pe români așa cum de altfel am avertizat. Avem și dovada care ne arată clar că am avut dreptate!
Astfel, o instituție a statului român a emis un prim document oficial în care recunoaște că nu sunt prevăzute în buget sumele necesare pentru plata salariilor. Este vorba despre un act emis de Direcția generală de asistență medicală și sănătate publică, din cadrul Ministerului Sănătății, care informează sec Direcția de sănătate publică Alba că prevederile bugetare aprobate prin Legea bugetului de stat nr. 2/2008 nu acoperă până la finele anului drepturile salariale ale personalului sanitar din unitățile școlare existent la finalul anului 2017 (cf. Anexa).
Cinismul acestei guvernări este fără margini. Nu se poate să înșeli așteptările românilor promițându-le doar ”lapte și miere” pentru a le câștiga încrederea, iar după ce ai pus mâinile pe actul guvernării să transformi majorările salariale promise în tăieri, ba mai mult nici să nu asiguri banii necesari pentru buna funcționare a instituțiilor până la sfârșitul anului.
Așa cum am avut dreptate atunci când am dezvăluit că Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratelor școlare, a făcut presiuni asupra directorilor de școli să se încadreze în buget și să reducă cheltuielile cu orice preț, urmărind inclusiv închiderea unor unități de învățământ, iată că și de data aceasta nu ne-am înșelat! Amatorismul, reaua-credință și incompetența sunt trăsăturile definitorii ale unei guvernări criminale care aruncă instituțiile statului în pragul colapsului.
Le solicit celor din PSD-ALDE să ia de urgență măsuri și să asigure fondurile necesare pentru plata personalului sanitar din unitățile școlare și să înceteze o dată pentru totdeauna cu acest joc de ”alba-neagra” cu soarta românilor!

ANEXĂ

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro