Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
PSDragnea aruncă ”nucleara”: românii obligați să plătească taxe și impozite locale de 6 ori mai mari

Prin noul proiect al Codului finanțelor publice locale, PSDragnea anunță noi biruri pentru toți românii. Propunerile PSDragnea obligă autoritățile locale să majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice și juridice (clădiri rezidențiale). Dacă în prezent aceste cote de impozitare sunt de la 0,08% până la 0,2%, proiectul PSDragnea prevede obligativitatea ca românii să plătească limita maximă, adică de trei ori mai mult.

Situația este similară în cazul impozitului pe clădiri nerezidențiale unde, în momentul de față, pragul minim este de 0,2%, iar cel maxim de 1,3%. Proiectul PSDragnea prevede obligativitatea plății de către cetățeni a plafonului maxim, adică de 6,5 ori mai mult. Dacă până acum consiliile locale puteau opta în aprobarea acestor impozite și taxe, mai nou PSDragnea obligă primăriile, prin lege, să meargă la plafonul maxim. În majoritatea cazurilor, primarii și consiliile locale mergeau pe varianta minimală. E o măsură disperată a PSDragnea de a arunca vina pentru biruri mai scumpe în sarcina primarilor.
O altă măsură nocivă a PSDragnea este impunerea unor acte adiționale, fără limită! Până în prezent, această cotă adițională era limitată la 50%! PSDragnea a furat prin ”Revoluția fiscală” circa 1 miliard de euro din bugetele locale. A promis că vine cu soluții de ”compensare” a furtului miliardului. Soluția miraculoasă găsită este acum devoalată: impozite de 6 ori mai mari pentru fiecare român!
Îndrăzniți să mai credeți în minciunile PSDragnea!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 19:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro