Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL) )
Coaliția toxică PSD-ALDE mai taie 500 de milioane de euro din bugetele locale

Prin adoptarea Legii pentru aprobarea OUG 90/2017, în forma agreată de majoritatea PSD-ALDE și prin respingerea pe bandă rulantă a amendamentelor Opoziției, se dă o nouă lovitură Consiliilor locale și județene. Astfel, circa 500 de milioane de euro sunt dirijați practic de la investițiile în drumuri județene sau în rețeaua de apă și canalizare, în zona protecției sociale.

Autonomia locală înseamnă în opinia PSD-ALDE să tai bani de la primării și consilii județene, prin pixul lui PSDragnea!
Înainte de adoptarea acestui act normativ, cheltuielile erau asigurate în proporție de 100% prin transferuri de la bugetul de stat. Acum PSD-ALDE asigură doar 90% din transferuri, iar autoritățile locale sunt obligate să taie din banii destinați investițiilor locale pentru a compensa deficitul de 10%, care trebuie acoperit pentru protecția socială.
După cum se știe deja, la finele anului trecut, majoritatea PSD-ALDE a mai dat o lovitură primarilor și președinților de consilii județene prin diminuarea bugetelor locale cu circa un miliard de euro.
Reamintesc, pe această cale, că de curând vicepreședintele PSD Robert Negoiță, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, a propus și creșterea impozitului pe clădiri rezidențiale de trei ori și pentru cele nerezidențiale de șase ori. Iar celor nemulțumiți de creșterea birurilor, pesedistul Robert Negoiță le-a spus: ”Nu vă convine să plătiți taxe mai mari, mergeți în Madagascar!”
”Mai îndrăzniți să credeți” în parlamentarii PSD-ALDE după aceste lovituri date primarilor ?!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro