Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PSD șterge cu buretele Centenarul Unirii și Basarbia

În ziua în care cu toții sărbătoream 100 de ani de la adoptarea de către Sfatul Țării din Basarabia a Declarației de Unire cu țara, ministrul PSD al Culturii dădea o grea lovitură românilor care strigau: ”Jos hotarul de pe Prut!”.

În cadrul Comisiei parlamentare a Centenarului Marii Uniri, consilierul ministrului a recunoscut cu o ușurintă uluitoare că retragerea celor 2048 de proiecte selectate înseamnă și anularea a 67 de proiecte dedicate aniversării zilei de 27 Martie. Adică au fost pur și simplu șterse cu buretele.
Modelul aplicat de ministrul Culturii, dl Vladimir Ivașcu, este un copy-paste veritabil după ceea ce face binomul Plahotniuc-Dodon. Partea pro-rusă a “demisionat” mai mulți aleși locali în preziua zilei de 27 Martie, deși acordurile de înfrățire erau de mult stabilite. Adică, aleșii basarabeni au fost obligați sa “abdice”.
Tot în cadrul acestei comisii, reprezentantul ministerului a recunoscut că proiectul ordonanței de urgență privind finanțarea autorităților locale și centrale era redactat încă din ianuarie și aprobat ca “mare realizare” în urmă cu o săptămână, de Comitetul interministerial.
Ați ratat ziua de 27 Martie, urmează să ștergeți și ziua de 1 Decembrie! Centenarul nu mai poate aștepta 100 de ani să vă treziți dumneavoastră, domnilor de la PSD! Rușine să vă fie!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro