Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Cadoul PSD-ALDE de Paști pentru români: furt din banii pensionarilor și alimente scumpe

În Săptămâna Mare, coaliția PSD-ALDE dă o nouă lovitură românilor cu venituri mici și pensionarilor: pentru prima dată în ultimii ani pensiile nu se mai dau înainte de sărbători. Asta deși prețurile la alimentele de bază au explodat. Prețurile la ouă și unt practic s-au dublat, iar la pâine, lapte, carne, etc. au crescut îngrijorător.

“Revoluția fiscală” a PSD-ALDE a dus la cea mai mare inflație din ultimii 5 ani, la cea mai mare creștere a prețului carburanților din ultimii 5 ani, la rate bancare mai “scumpe” din cauza creșterii ROBOR, la facturi la gaze și curent mai împovărătoare.
Este a doua lovitură aplicată pensionarilor, după ce același guvern a amânat indexarea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2018, așa cum prevedea legea, până la 1 iunie. Asta înseamnă că, timp de 6 luni, guvernul PSDragnea a furat din buzunarul fiecărui pensionar între 3 și 6 milioane de lei vechi, lunar. Bani care li s-ar fi cuvenit conform legii, nu pentru că ar fi vreo pomană.
Loviți sunt și cei din sectorul public, unde din nou se pune problema amânării acordării drepturilor salariale după Paște, iar plafonarea sporurilor la 30 la sută înseamnă de fapt tăieri pentru multe categorii din sănătate.
Colac peste pupăză, se taie și din banii românilor care au optat pentru Pilonul II de pensii private, 300 de milioane de euro fiind practic furați lunar din pensia celor activi, fără ca Guvernul să spună explicit unde merg acești bani!
În tot acest timp, la Ministerul Finanțelor e alertă maximă: nu au bani pentru ce au promis! Îndrăzniți să mai credeți în minciunile PSD-ALDE?!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro