Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Majoritatea PSD-ALDE se dovedește incapabilă să ofere soluții pentru problemele din sistemul de probațiune

Parlamentarii majorității PSD-ALDE ignoră cu bună știință problemele cu care se confruntă consilierii de probațiune. Deși au existat numeroase solicitări publice în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă sistemul de probațiune din România, Puterea se arată incapabilă să gestioneze și să identifice de urgență soluții.

Astfel, la dezbaterile asupra proiectului de Lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputaților, PSD-ALDE a refuzat să asculte doleanțele reprezentanților consilierilor de probațiune, sfidându-i și tratându-i cu dispreț.
Proiectul de lege introduce noi atribuții pentru consilierii de probațiune în sensul supravegherii si a persoanelor care vor fi monitorizate cu brățări electronice, asta deși nu există resurse, nici umane, nici financiare, pentru a îndeplini această nouă sarcină. În momentul de față, există doar 550 de consilieri de probațiune la nivelul întregii țări care trebuie însă să supravegheze aproximativ 100.000 de cetățeni. În opinia PSD-ALDE, cei 550 de consilieri sunt suficienți, iar de suplimentare bugetară pentru echipamente și personal nici nu poate fi vorba!
Din păcate, un proiect de lege foarte bun, de inspirație europeană, a fost denaturat din voința PSD-ALDE de a arăta, încă o dată, că se află pe aceleași poziții de forță în raport cu opoziția parlamentară și cu nevoile societății.
Nimic nou din partea ucenicilor lui Liviu Dragnea, care pentru a nu ieși din linia partidului ignoră situația critică în care se află sistemul de probațiune, fapt care face imposibilă o supraveghere adecvată a măsurilor alternative la pedeapsa închisorii. PSD-ALDE se arată încă o dată mai preocupat de a-i salva pe corupți făcând inaplicabile acele propuneri legislative care le încurcă socotelile.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro