Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Ministrul Pintea instigă la încălcarea legii

”O circulară pierdută” s-ar putea numi mult așteptata circulară comună a miniștrilor Sănătății și Muncii, Sorina Pintea, respectiv, Olguța Vasilescu.

Mult promisa soluție “miraculoasă” a celor două doamne nu a ajuns nici până astăzi în spitale, asta deși acum câteva zile se dădeau asigurări că vorbim de doar... două ore, timp în care circulara ar fi trebuit să ajungă la destinatar. Această circulară este, iată, o mare minciună!
“Soluția salvatoare” găsită de ministrul Pintea pentru acoperirea scăderilor salariale ale celor circa 50.000 de angajați din sănătate, înseamnă folosirea veniturilor proprii. Ceea ce este ilegal, întrucât OUG 90 interzice acordarea de stimulente în acest an. Așadar, ministrul Pintea, cea care este vinovată de haosul salarizării, prin promovarea unui Regulament de sporuri șchiop, trebuie să mai știe că a anunțat din nou o măsură nesustenabilă și mincinoasă! E evident chiar și pentru un elev de școală primară că nu toate unitățile spitalicești au venituri proprii.
În altă ordine de idei, nu managerii de spitale și ordonatorii principali de credite au votat legea salarizării, doamnă Pintea, ci parlamentarii PSD-ALDE care susțin guvernul Dvs. Lăsați isteria la o parte și vedeți că oamenii plâng în stradă pentru că le-ați tăiat salariile!
Totodată, PNL vă sugerează și două soluții:
1. Modificați OUG 90/2017 și introduceți excepția acordării stimulentelor pentru sectorul de sănătate, astfel încât să existe și baza legală pentru ca managerii să poată utiliza acești bani;
2. Acceptați plafonarea diferențiată a sporurilor în funcție de clasificarea spitalelor și încurajați meritocrația!
Altfel, poate știți și Dvs, cei care au pierdut sume importante din veniturile salariale încep deja acțiuni în instanță!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro