Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Guvernul PSDragnea rescrie istoria în Anul Centenarului

Guvernul PSDragnea ignoră cu bună știință importanța și simbolistica manifestărilor pe care statul român ar trebui să le organizeze în Anul Centenarului Marii Uniri.

Marți, 24 aprilie, în ședința Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, reprezentantul Ministerului Culturii și Identității Naționale a confirmat fără doar și poate că actualul Guvern este incapabil să asigure finanțarea adecvată pentru evenimentele dedicate celebrării Centenarului.

Am aflat, astfel, că Ministerul a aprobat alocarea sumei de 6.309.526 lei pentru un număr de doar 99 de proiecte depuse de către autoritățile locale.
Totodată, am constatat cu stupoare că cea mai finanțată localitate din România este comuna Cezieni din județul Olt. Mai exact, aproximativ 10% din acești bani sunt direcționați pentru organizarea ”Sărbătorii Iei”, cu scopul conservării tradiției folclorice. Fără a umbri importanța acestei sărbători, consider, însă, că în Anul Centenarului Guvernul ar fi trebuit să dea dovadă de un mai bun mangement și de o cu totul altă viziune.
Guvernul PSDragnea rescrie, iată, istoria! De pe axa Alba-Iulia – Arad – Iași – București, istoria Marii Uniri se rescrie pe axa Cezieni (jud. Olt) – Maramureș (16 proiecte aprobate) – Satu-Mare.
Am trăit să o vedem și pe asta! Alba Iulia, locul unde s-a decis reîntregirea neamului românesc, primește finanțare de 2,5 milioane lei pentru doar 6 proiecte. Este rușinos! Iar în aceste condiții ne vedem obligați să ne ”mulțumim”, după nenumăratele apeluri publice pe care le-am făcut, că vor fi alocați banii necesari realizării construcției Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia.
Pe această cale, fac un apel către liderul PSD, Liviu Dragnea, și către ministrul Culturii, George Ivașcu, să urgenteze finanțarea și pentru celelalte proiecte depuse de autoritățile locale, de la nivelul întregii țări, pentru ca românii să marcheze așa cum se cuvine această mare sărbătoare a României: împlinirea a 100 de ani de existență.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 11:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro