primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se învârte în jurul cozii

Soluția propusă de PNL pentru a compensa o parte din scăderile de salarii din sănătate și anume folosirea veniturilor proprii ale spitalelor, a fost acceptată de ministrul Sorina Pintea, cea care a generat haos în salarizare prin promovarea Regulamentului de sporuri.

Din păcate, fără pasul doi, adică acordarea diferențiată a sporurilor, în funcție de clasificarea spitalelor, utilizarea veniturilor proprii nu rezolvă decât parțial problema! Și asta acolo unde spitalele au venituri proprii.
Aruncarea responsabilității asupra managerilor de spitale și a ordonatorilor principali de credite este dovada supremă că doamna ministru Pintea este incapabilă să găsească soluții la haosul creat. Și dacă nu știe ce are de făcut, măcar să împrumute propunerile concrete formulate de PNL!
Nu managerii de spitale și ordonatorii de credite au votat legea și au promovat Regulamentul de sporuri! Sorina Pintea și Olguța Vasilescu au dat-o în bară. O circulară nu ține loc de lege, iar folosirea veniturilor, fără sporuri diferențiate, nu înseamnă altceva decât o cârpeală care rezolvă problema o lună, maxim două. Așadar, atrag atenția ministrului Pintea, principalul vinovat de haosul salarizării, că habarnismul este motiv de demisie.
PSDragnea a refuzat dezbaterea moțiunii simple a PNL, însă nu renunțăm și vom reveni cu solicitarea, în cursul săptămânii viitoare. Iar dacă vrea cârpeli, Sorina Pintea să lase sănătatea în pace și să se facă croitoreasă. O meserie nobilă de altfel! Menționez, în acest context, că PNL susține revendicările Sanitas ca fiind juste, întrucât oamenii au fost pacăliți!
Îndrăzniți să mai credeți în minciunile PSD-ALDE?!