Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Sclavia modernă trebuie să dispară
Proiectul de lege pe care l-am inițiat împotriva sclaviei moderne, mai ales când este făcută împotriva copiilor și a persoanelor cu dizabilități, a trecut de Senatul României (Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal - http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16526)

Consider că nicio pedeapsă nu este prea mare atunci când este vorba despre asigurarea unei securități și a unei vieți normale a minorilor. În acest sens, am propus modificarea a două articole din Codul penal, astfel: art. 214 – ”Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilități fizice sau psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă” și art. 215: ”Fapta minorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor social, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.
Suferința copiilor, folosiți fără niciun scrupul de rețelele de traficanți, nu poate fi cuantificată în bani. Din acest motiv, am propus înăsprirea pedepselor pentru stârpirea sclaviei moderne. În plus, imaginea acestor suflete chinuite are un impact negativ asupra întregii societăți românești!
Prin adoptarea acestui proiect în Senat s-a făcut doar un prim pas, dezbaterea din Camera Deputaților fiind decisivă pentru aceste persoane care sunt folosite fără nicio jenă pentru obținerea unor venituri ilegale.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro