Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Olguța Vasilescu și Sorina Pintea recunosc că Legea salarizării și Regulamentul de sporuri sunt discriminatorii

Cea mai mare promisiune electorală a PSD “Cresc salariile în sănătate” s-a transformat în cea mai mare minciună a PSD “Scad salariile în sănătate”! Asta cel puțin pentru 8 categorii profesionale.

După ce au declarat în mod repetat că Legea salarizării nu se schimbă, Olguța Vasilescu și Sorin Pintea au fost obligate de realitate să accepte că trebuie modificată din nou. A treia oară de la promulgare.
Deși PNL a semnalat nefuncționalitatea legii, a depus amendamente pentru categoriile afectate, a semnalat inechitatea dintre moașe și asistenți medicali, toate acestea au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE. Acum, prin măsurile adoptate, cele două doamne vin și recunosc că soluțiile PNL și ale Sanitas au fost corecte, așa cum a fost propunerea privind acordarea diferențiată a sporurilor, în funcție de mono-specialitate.
Din păcate, haosul din salarizarea sănătății nu s-a terminat. Până în iunie, oamenii vor continua să piardă la leafă, sumele compensatorii fiind doar cârpeli care “pansează” rănile, dar care nu vindecă boala. Nu se știe încă dacă aceste sume sunt sau nu luate în calcul la vechime sau la contribuții. Și mai mult de asta, biologii, biochimiștii așteptau rezolvarea salariilor de încadrare, iar personalul tesa e, în continuare, lăsat de izbeliște.
Haosul generat în sistemul de salarizare publică ar trebui asumat, în mod firesc, prin demisia Olguței Vasilescu. Cu toate acestea, doamna ministru continuă să cârpească. Așa că, ne așteptăm ca și mult trâmbițata Lege a pensiilor să arate după chipul și asemănarea Olguței!
Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSD?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 12:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro