Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PNL solicită trecerea activelor abandonate de stat la autoritățile locale

Haosul generalizat pe care îl patronează Guvernul PSD-ALDE a lovit din plin și sistemul de învățământ și cel de apărare.

După ce au promis doar lapte și miere, guvernanții nu știu în momentul de față de unde să mai reducă din cheltuieli, așa că au decis să mai închidă din unitățile de învățământ sau din cazărmi. La fel de grav este și faptul că aceste spații sunt lăsate în paragină, ignorând că au fost construite pe bani publici!
Astfel, prin procesul de reorganizare de la nivelul Inspectoratelor școlare județene, o serie de școli și grădinițe și-au închis porțile sau urmează ca în aceste unități de învățământ să nu se mai desfășoare activități didactice, începând cu anul școlar 2018-2019. În aceste condiții, unitățile de învățământ rămân practic ale nimănui, întrucât Ministerul Educației Naționale nu dispune de bugetul necesar pentru lucrări de întreținere sau modernizare.
De asemenea, o situație similară o reîntâlnim și în cazul Ministerului Apărării Naționale, unde zeci de cazărmi zac în paragină, după ce aceste unități au fost desființate, dezafectate sau relocate. În același timp, sute de spații ale regiilor autonome sau ale societăților comerciale, aflate în subordinea diferitelor ministere, cum este, de exemplu, cel al Economiei, s-au transformat în ruine, au fost devalizate sau abandonate.
Din păcate, autoritățile locale sau județene nu pot investi în aceste spații și nu le pot da alte destinații, întrucât nu le au în proprietate sau administrare. Transferul unităților școlare și a spitalelor către UAT-uri a demonstrat că ele au devenit o prioritate pentru administrațiile publice locale, care le-au îmbunătățit condițiile și le-au pus în slujba comunității și a interesului public.
Solicit, pe această cale, Guvernului Dăncilă să facă o inventariere a acestor spații abandonate și să adopte de urgență un act normativ prin care să se realizeze transferul acestor active către comunitățile locale!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro