Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PNL cere parlamentarilor PSD să retragă amendamentul care limitează dreptul primarilor de a fi realeși

În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, solicit PSD să retragă amendamentul deputatului Ioan Dârzu prin care se prevede ca primarii să poată deține limitat maxim două mandate, chiar și succesiv.

Am atras atenția, în cadrul Comisiei speciale pentru elaborarea Codului Administrativ, asupra faptului că, prin voința PSDragnea, aleșii locali legitimați prin votul popular sunt puși mai prejos decât prefecții, care sunt numiți politic. Dar pe care, probabil, nu îi alege decât șeful de partid.
Limitarea dreptului de a candida și de a fi ales mai multe mandate în funcția de primar este neconstitutională, dar și imorală, pentru că amendamentul deputatului Dârzu dorește limitarea mandatelor pentru primari, dar nu și pentru parlamentari. Probabil că, domnia sa, aflându-se la al doilea mandat de deputat se gândește și la următorul, iar dacă la primari vrea să limiteze, la parlamentari nu se pune!
Interesant este că, dacă va fi adoptat, amendamentul PSD ar lăsa fără dreptul de a candida aproape 75 la sută din primarii PSD, care deja nu s-ar mai încadra în cerințele impuse, iată, chiar de PSD.
Consider că administrația publică necesită stabilitate în rândul funcționarilor, iar votul democratic trebuie să rămână cel care stabilește primarul, nu constrângeri de natură neconstituțională. Pe această cale, cer PSD să respingă la vot acest amendament nociv pentru democrație!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 12:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro