Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Legea împotriva leneșilor la votul final

“Amendamentul Roman”, prin care propun ca refuzul unui loc de muncă sau refuzul de a urma cursuri de pregătire profesională să ducă automat la pierderea ajutorului social, a fost inclus și adoptat în modificările la Legea venitului minim garantat.

Acest amendament modifică forma inițială a legii, care suspenda plata ajutorului social la trei refuzuri, ceea ce a generat un lanț al slăbiciunilor, care a însemnat peste 220.000 de asistați sociali.
Legea împotriva puturoșeniei se adresează celor apți de muncă, oameni care preferă să lenevească pe spinarea statului, și nu împotriva celor care cu adevărat au nevoie de sprijin financiar.
“Amendamentul Roman” permite primarilor să-i pună la muncă pe toți cei apți, iar în plus, comunitățile locale îi pot obliga pe asistații sănătoși să participe la munci sezoniere și să răspundă solicitărilor venite din partea celor care caută forță de muncă.
Totodată, acest amendament este împotriva celor care beau în cârciumă, dar refuză să muncească. Dar și împotriva celor care nu-și trimit copiii la școală, tocmai pentru a beneficia de ajutorul social.
Pentru a deveni literă de lege, “amendamentul Roman” mai are de trecut doar de votul final!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro