Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
O altă investiție dată certă de PSD este de fapt...incertă
Promisiunile certe ale liderilor PSD la nivelul județului Alba devin, după răspunsurile oficiale, mai degrabă... incerte. Anunțate cu surle și trâmbițe, în mod triumfalist, de propaganda PSD, aceste promisiuni se transformă în baloane de săpun care se sparg ușor.

A fost mai întâi cazul lucrărilor de reparații capitale ale drumurilor naționale care tranzitează Apusenii. Răspunsul CNAIR traduce declarațiile liderilor PSD Alba în “se lucrează la proiectare”.
Acum se clarifică situația și în ceea ce privește o altă promisiune certă. Este cazul poveștii frumoase de la CupruMin. După ce liderii PSD-ALDE s-au angajat că vor investi câteva sute de milioane de euro într-un nou combinat de prelucrare a concentratului de cupru dezvoltat în jurul Cupru Min, acum ministrul economiei a spulberat orice fărâmă de speranță.
Astfel, într-un răspuns oferit la o întrebare pe care i-am adresat-o pe această temă, domnul ministru Andrușcă anunță că de fapt Guvernul nu a făcut nimic concret, precizând doar că ”se va elabora un studiu de fezabilitate”.
Când va fi gata nu se știe, așa cum nu se știe nici când vor fi atrase fondurile necesare demarării acestui proiect! Ne spune doar că mai întâi trebuie asigurată o creștere a capacității carierelor din țară la aproximativ 100.000 de tone/an de concentrate prelucrate și că abia după asta s-ar justifica construirea unui nou combinat metalurgic la Zlatna.
Iată cum Guvernul PSDragnea își bate pur și simplu joc de interesele economice ale României, o țară care, deși se poate lăuda că deține cele mai mari rezerve de cupru, nu este capabilă sub guvernarea PSD-ALDE să repună pe picioare industria prelucrătoare necesară. Din păcate, cu astfel de miniștri nu se poate vorbi de o relansare economică a județului Alba, pentru care această promisiune făcută de liderii PSD rămâne doar un vis îndepărtat!
Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro