Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Închisoare pentru cei care obligă minorii să cerșească

Amendamentul Roman - refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social - este acum literă de lege. Am decis să duc mai departe lupta cu cei care abuzează și am depus un proiect de lege, care înăsprește sancțiunile împotriva celor care obligă minorii la cerșit pentru bani.

Proiectul de lege prevede ca cel vinovat de exploatarea minorilor să fie pasibil de închisoare, nu doar de amendă. Am propus, astfel, modificarea a două articole din Codul penal: art. 214 – ”Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilități fizice sau psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă” și art. 215: ”Fapta minorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor social, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.
Proiectul a fost adoptat deja de Senat și a ajuns în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional. Consider că nicio pedeapsă nu este prea mare atunci când este vorba despre asigurarea unei securități și a unei vieți normale a minorilor.
Este important ca Parlamentul României să ia atitudine față de acest fenomen și să luăm cele mai bune măsuri pentru a veni în sprijinul acestor copii care sunt folosiți fără nici o jenă pentru obținerea unor venituri ilegale. Îmi exprim speranța, pe această cale, că decizia care va fi luată în Camera Deputaților să fie pentru adoptarea acestui proiect și să punem capăt o dată pentru totdeauna suferinței acestor copii, folosiți fără niciun fel de scrupule de rețelele de traficanți.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro