Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
adresată prim-ministrului României Viorica Dăncilă

Doamnă prim-ministru, Vreau să vă semnalez public dezastrul pe care l-au provocat zilele acestea inundațiile fără precedent care au lovit România. Astfel de fenomene meteo extreme au lovit, din păcate, și județul Alba, afectând zeci de localități, printre care satele Cricău, aparținând comunei cu același nume, dar și satul Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu. Sătenii nu-și amintesc ca, vreodată, localitățile lor să fi fost lovite cu atâta intensitate de ploile abundente.

Vorbim de aproximativ 400 de locuințe care au fost inundate, nivelul apei din interior atingând pe alocuri, în interior, peste 1 metru. În doar câteva minute, agoniseala de-o viață a acestor oameni a fost complet pierdută: pardoseli, covoare, mobilier și aparate electrocasnice au fost distruse. De asemenea, structura de rezistență a majorității caselor inundate a fost șubrezită. La toate acestea se adaugă și daunele produse asupra a aproximativ 50 de autoturisme, tractoare și alte utilaje agricole, care practic au fost măturate din drum sau din curți, de furia apelor dezlănțuite. Au fost distruse, totodată, circa 30 de drumuri comunale și forestiere, fiind afectate lucrări de îndiguire, precum și o serie de poduri și podețe.
Am vizitat aceste zone, am discutat cu aleșii locali, dar și cu familiile afectate, pe care le-am găsit într-o situație disperată, având nevoie urgentă de ajutor. Prin urmare, vă solicit, doamnă prim-ministru, să acționați de urgență și să inițiați o Hotărâre de Guvern pentru a dispune alocarea sumelor necesare pentru despăgubiri, din Fondul de rezervă al Guvernului. Aveți, astfel, șansa de a contribui decisiv la ameliorarea tragediei prin care trec acești oameni. În aceste momente, orice întârziere nu face decât să le accentueze suferința!
Cu speranța că veți da curs acestei solicitări, vă atașez, doamnă prim-ministru, mai multe imagini ale dezastrului de la fața locului și, totodată, rapoartele sinteză cu pagubele constatate de comisiile locale împotriva dezastrelor și o evaluare estimativă a pagubelor generate de natura dezlănțuită!
Raport
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 13:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro