Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PSDragnea fură din pensia românilor

Decizia Guvernului PSD-ALDE de a proroga indexarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 iulie 2018, a însemnat un furt din buzunarul fiecărui pensionar român!

Conform legii, punctul de pensie ar fi trebuit să fie majorat de la 1 ianuarie cu 8%. Adică, de la 1000 la 1080 lei. Asta înseamnă că, în acest an, fiecare pensionar ar fi trebuit să aibă mai mult cu 960 de lei în buzunar. Bani pe care PSDragnea era obligat să îi dea pensionarilor. Repet, o obligație! Nu o pomană!
Acum, PSDragnea prezintă majorarea cu 10%, de la 1 iulie, ca fiind o mare favoare, ceea ce este total fals. Propunerea PSDragnea înseamnă o creștere de 100 de lei lunar, adică 600 de lei, până la sfârșitul anului. Prin urmare, matematica ne arată că, prin amânarea indexării pensiilor cu 6 luni, unui pensionar i se fură din buzunar, de către PSDragnea, suma de 360 lei.
În același timp, PSDragnea a dat o nouă lovitură pensionarilor prin creșterea galopantă a prețurilor și scăderea puterii de cumpărare. Inflația a ajuns la 5,4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, asta deși PSDragnea a preluat o inflație pe minus când a ajuns la guvernare. Asta înseamnă scumpirea alimentelor de bază, dar și a facturilor la gaze și curent electric. În plus, avem cea mai mare creștere a prețului la carburanți din Uniunea Europeană. Creșterea ROBOR, ajuns tot la cote alarmante în guvernarea PSDragnea, înseamnă și “scumpirea” ratelor la creditele bancare.
Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 19:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro