Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PSDragnea dă o nouă lovitură pensionarilor cu grupe de muncă

În goana disperată după bani, PSDragnea atacă și cea mai oropsită categorie de români: pensionarii. Deși PSD a beneficiat în mare parte de sprijinul pensionarilor în alegeri, acum, când este la guvernare, PSDragnea le oferă venin acestora, alături de partenerii de guvernare de la ALDE și UDMR. De această dată, cei loviți de majoritatea toxică sunt pensionarii care au lucrat în grupele I și II de muncă, în special pensionarii din minerit, siderurgie, industria de apărare, CFR, etc.

Prin HG 291/2017 promovată de Olguța Vasilescu, PSDragnea fură pur și simplu drepturile conferite pensionarilor prin legea 192/2015, prin care punctajul era majorat cu 50% pentru grupa I și cu 25% pentru grupa a II-a.
Mai pe înțelesul tuturor, PSDragnea mută recalcularea punctajelor la 1 octombrie 2018, asta deși Legea 192 prevedea că aceste pensii trebuie recalculate și plătite de la 1 ianuarie 2016. PSDragnea i-a mințit pe acești pensionari doar pentru a le lua voturile. Și nu e prima dată!
PSDragnea a atacat în acest an și Pilonul II de pensii, iar scăderea contribuției îi afectează pe cei care sunt azi activi, până la 45 de ani, dar ale căror pensii private sunt compromise.
Tot în acest an, prin prorogarea indexării punctului de pensie, majoritatea toxică PSD-ALDE a furat 360 de lei din buzunarul fiecărui pensionar. Și asta pe fondul unor ”recorduri” marca PSD-ALDE: cea mai mare inflație, cel mai ridicat ROBOR, cea mai mare creștere a prețului la carburanți din UE, scumpiri la gaze și curent, creșterea prețului la alimentele de bază.
Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSD-ALDE?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro