Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
"Trimiți copiii la cerșit, mergi la pușcărie"

Amendamentele pe care le-am inițiat și susținut împreună cu deputatul liberal Ioan Cupșa au primit votul colegilor deputați. Aceste amendamente îi duc în închisoare pe cei care trimit copiii să cerșească pentru a obține foloase materiale. Tot la pușcărie vor ajunge și cei care exploatează persoanele cu dizabilități pentru a obține bani din cerșetorie.

Până acum, legea prevedea și posibilitatea amenzilor, iar acest lucru a însemnat chichița pentru ca cei care trimit copiii la cerșit să scape de pușcărie. Nu doar ca nu își plăteau amenzile, dar și exploatau minorii sau persoanele cu dizabilități, în special prin cerșetorie, în mod repetat.
Începând din acest moment, cei care trimit copiii la cerșit trebuie să se gândească de două ori înainte. Nu te mai joci cu așa ceva! Dacă încalci legea, nu mai vorbim de contravenție, adică de amendă. Vorbim de pușcărie, de la 3 luni la 3 ani!
Aceste amendamente aprobate vin după ce, săptămâna trecută, amendamentul “refuzi un loc de muncă, nu mai primesti venit minim garantat”, a devenit literă de lege și, practic, leneșii nu vor mai putea să refuze munca sau să își trimită copilul la școală doar pentru a primi ajutor social! De astăzi, aceste amendamente au devenit literă de lege prin votul favorabil acordat în plenul Camerei Deputaților!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro