Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Președintele a ales sa fie responsabil, nu simpatic

În cazul revocării procurorului șef al DNA, președintele Klaus Iohannis a ales să fie responsabil, nu simpatic.

PSD ar fi dorit aruncarea în haos și instabilitate a României, în anul Centenarului Marii Uniri și doar cu câteva luni înainte de preluarea conducerii Uniunii Europene. Vă dați seama cum s-ar fi uitat europenii la noi, când Liviu Dragnea dă foc României doar pentru a scăpa de dosare penale.
Dubla măsură este însă modul de lucru al baronului de Teleorman. PSD, Dragnea și Tăriceanu au amenințat cu suspendarea președintelui Klaus Iohannis, dacă nu o demite de Kovesi ca urmare a deciziei CCR. Păi vă dau un exemplu la indigo, unde Tăriceanu și Dragnea refuză aplicarea unei hotărâri CCR: demiterea unui membru al Consiliului National al Combaterii Discriminării, și anume doamna Theodora Bertzi din partea ALDE.
Am contestat numirea acestei doamne, atât in cadrul Comisiei juridice, cât și în plen, că nu respectă condițiile legale. PNL a contestat hotărârea Parlamentului la Curtea Constituțională, care a desființat în integralitate numirea doamnei Bertzi și prezența ei în CNCD. Dragnea și Tăriceanu refuză să pună în aplicare decizia CCR, obligatorie și valabilă și pentru ei. Aici nu e o problemă de constituționalitate și de timp rezonabil? La ei nu se pune? În acest timp, doamna Bertzi votează amenzi pentru “penali” împotriva președintelui, semnează adrese oficiale din partea CNCD. Cred că și Dragnea și Tăriceanu trebuie suspendați întrucât refuză punerea în aplicare a unei decizii a CCR!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 12:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro