Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Practica Ministerului Finanțelor de a sancționa UAT-urile care generează investiții trebuie stopată

Măsurile fiscale luate de Guvernul PSD-ALDE nu fac altceva decât să lovească din plin în administrațiile locale, lăsându-le fară banii necesari pentru buna lor funcționare. La fel s-a întâmplat și după publicarea normelor de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 11/7.03.2018 prin care s-a creat o situație discriminatorie între unitățile administrativ-teritoriale.

Astfel, prin art. 1, alin. 10, se interzice posibilitatea accesării unor împrumuturi de către unitățile administrativ-teritoriale care au înregistrat excedent bugetar, fie chiar în valoare de 1 LEU.
În general, UAT-urile care au înregistrat excedent, au asigurat cash flow-ul necesar pentru lucrări de investiții finanțate din fonduri europene, pentru a împiedica sistarea lucrărilor până la decontarea acestora, dar au primit înapoi acești bani abia spre sfârșitul anului financiar. Mai este și cazul unor UAT-uri care și-au gestionat corect resursele financiare.
Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL i-am adresat o întrebare ministrului Finanțelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, prin care îi solicit să găsească de urgență soluții pentru corectarea acestei anomalii. Buna funcționare a statului depinde în primul rând de bunăstarea tuturor unităților administrativ teritoriale fără discriminare, însă Guvernul PSDragnea face tot ce îi stă în putință pentru a le pune bețe în roate celor care performează!
Domnule ministru Teodovici, încetați această practică și nu mai sancționați UAT-urile care generează investiții, mai bine le-ați premia așa cum se întâmplă în toate statele civilizate!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro