Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PNL solicită comisie de anchetă pe tema interceptărilor ilegale

PNL a depus, conform regulamentului Camerei Deputaților, împreună cu PMP, o solicitare către Biroul Permanent de înființare a unei comisii de anchetă pe tema interceptărilor ilegale.

Considerăm necesară clarificarea acuzațiilor de poliție politică aduse serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne (DGPI) de către un fost Prim-Ministru, dar și de Primarul General al Capitalei.
Românii trebuie să știe dacă interceptările ilegale se referă doar la lupta pentru putere din interiorul PSD sau sunt extinse și spre alte zone: ale ministerelor, urmărirea parlamentarilor opoziției sau a reprezentanților presei, având în vedere că sunt sute de persoane detașate de la minister, iar serviciul secret al MAI are o ”tradiție” nefericită în activități de poliție politică.
Acuzațiile din spațiul public confirmă temerile PNL exprimate o dată cu trecerea DGPI sub controlul politic al ministrului Carmen Dan. S-a deschis astfel posibilitatea folosirii acestui serviciu secret în lupta politică din interiorul PSD și împotriva opoziției!
Cei din PSD care se declarau oripilați de numărul mare al interceptărilor telefonice ilegale sunt, în fapt, cei care astăzi ne demonstrează că au vrut să pună mâna pe aceste structuri doar pentru a le folosi în scopuri politice.
Practic, lupul își schimbă părul, dar năravul ba!
PSD ne întoarce în vremea lui Adrian Năstase, când procurorii erau sub control politic, dosarele se stabileau la sediul PSD, iar serviciul secret al Ministerului de Interne era folosit pentru reglarea luptelor interne din PSD și pentru monitorizarea liderilor opoziției și a formatorilor de opinie.
În acest context, trebuie subliniat faptul că atât Firea, cât și Ponta, au tăcut acum 1 an asupra acestui subiect, fiind părtași cu Liviu Dragnea și Carmen Dan.
Scopul comisiei este de a clarifica dacă acuzațiile din spațiul public se confirmă sau nu!
Dacă tot se luptă cu așa-zisul stat paralel, PSD are acum ocazia să participe la aflarea adevărului despre un serviciu secret acuzat de poliție politică!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro