Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Ministrul Educației a promis reanalizarea situației de la școala Micești

Luni dimineața, așa cum am promis, am pichetat Ministerul Educației, protestând împotriva modului abuziv de închidere a claselor V-VIII de la școala din Micești. A fost un demers de solidaritate cu părinții și elevii școlii din Micești, care tot la acea oră protestau în curtea școlii.

Deși o hotărâre a instanței, e drept în prima fază, anulează decizia de comasare decisă de Inspectoratul școlar județean, conducerea ISJ forțează copiii să fie înscriși la Liceul Sportiv.
Am fost primit la discuții de ministrul Valentin Popa și de secretarul de stat pentru învățământ gimnazial și primar. Am prezentat memoriul părinților și am explicat că motivul invocat la nivel județean, starea fizică a clădirii, este unul neserios. Dacă ar fi așa de ce să mai lași în școală copiii de la clasele I-IV? În plus, municipalitatea din Alba Iulia a investit mult în infrastructura școlară, fie că vorbim de sala de sport, fie că vorbim de achiziționarea acestei clădiri de la proprietar.
Cu această ocazie, secretarul de stat a recunoscut că motivul real al deciziei ține de reducerea costurilor. Ca și cum educația copiilor se măsoară în bani!
Am cerut, astfel, încetarea amenințărilor la adresa copiilor și părinților și respectarea unei decizii judecătorești. Totodată, am solicitat rămânerea copiilor la școala din Micești, până când instanța va formula o decizie definitivă și executorie! Mai ales că rezultatele obținute de copiii din Micești la diferite concursuri sunt foarte bune.
În acest context, ministrul Valentin Popa a precizat ca are nevoie de câteva zile pentru analiza memoriului depus și că până cel târziu luni, vom avea și un răspuns oficial. Domnia sa a recunoscut și faptul ca în luarea unor măsuri de închidere și comasare au fost și argumente greșite care au dus la reconsiderarea deciziilor inițiale.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro