Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Școala Micești abandonată de PSD

După trei vizite succesive la Ministerul Educației și Cercetării, ocazie cu care mi s-a transmis inițial că în cazul școlii din Micești “cei de la nivel județean au greșit” și că situația urmează a fi “reanalizată”, mi s-a comunicat oficial ceea ce spuneam încă de la început: că ciclul gimnazial V-VIII a fost închis abuziv.

În adresa de răspuns a ministerului se precizează explicit: ”Consiliul de Administrație al liceului cu program sportiv și Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar au constatat că efectivele de elevi, nu reprezintă efective medii, acestea fiind spre minimele prevăzute de lege, ceea ce conduce implicit și la o subfinanțare a unității de învățământ, având în vedere că finanțarea se acordă în baza costului standard per elev. Ca urmare, decizia mutării nivelului gimnazial s-a realizat și în scopul încadrării în bugetul aprobat”.
Așadar, în opinia PSD Alba, a inspectorului general Dărămuș, educația copiilor din Micești ține doar de bani, deși MEN recunoaște explicit că școala respectă regulile minime de funcționare. Totodată, se recunoaște explicit că cei care au luat decizia de mutare a ciclului gimnazial sunt decidenții politici ai Inspectoratului Școlar Alba, prin vicepreședintele PSD, Marcela Dărămuș.
Minciuna PSD merge până la capăt: ”În funcție de dezvoltarea economică, evoluția demografică și alocarea bugetară, nivelul de învățământ gimnazial de la Școala Micești, poate fi reînființat în anul școlar următor”, se precizează în răspunsul secretarului de stat PSD, Ionel Florian Lixandru.
Așadar, PSD minte cum respiră! Deși au negat categoric, în mod repetat, că nu se vor închide și comasa școli și clase, exact asta au făcut, provocând o serie de drame în rândul copiilor și părinților!
Odată cu preluarea guvernării, PNL este obligat să repare această nedreptate. Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSD?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro