Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Carmen Dan îi protejează pe șefii Jandarmeriei deși sunt suspecți în dosarul protestelor din 10 august

Carmen Dan continuă să conducă Ministerul Afacerilor Interne cu aceleași metode toxice cu care ne-a învățat până acum. Ignorând cu bună știință opinia publică și apelurile repetate pe care le-am făcut de la tribuna Parlamentului, doamna ministru girează la conducerea Jandarmeriei Române, o instituție respectată până acum de români, aceleași personaje controversate care au avut un rol decisiv în reprimarea violentă a protestelor civice din 10 august.

Astfel, într-un răspuns la o întrebare pe care i-am adresat-o la începutul acestei luni și prin care i-am solicitat suspendarea întregii conduceri a Jandarmeriei Române, Carmen Dan mă informează că nu se impune luarea unei astfel de măsuri și că ”nicio persoană dintre cele menționate nu se află într-unul din cazurile de suspendare din funcție”.
Pentru doamna Carmen Dan nu contează că aceste persoane au fost audiate la Parchet în calitatea de suspect fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă! Ce dovadă îi mai trebuie oare doamnei ministru pentru a constata că acești indivizi au pătat în mod grav uniforma Jandarmeriei și că nu mai au ce căuta la conducerea acestei instituții?!
Doamnă ministru, românii nu vor uita acțiunile brutale ale jandarmilor de la protestul din 10 august chiar dacă susțineți că nu s-a întâmplat nimic și că instituțiile de forță au respectat legea. Doar prin suspendarea șefilor Jandarmeriei din funcție, ați fi putut să vă mai reabilitați în fața opiniei publice și ați fi dat un semnal că nu doriți influențarea în vreun fel a unor probe sau martori!
Așadar, conducerea PSD a MAI nu dă doi bani nici pe respectarea justiției, nici pe imaginea acestei instituții vitale în funcționarea statului, urmărind doar să o supună politic și pentru a răspunde comenzilor din Kiseleff!
Consider că este timpul ca PSD să ia mâinile de pe aceste instituții și să lase locul unor oameni competenți și integri, care să așeze România pe o traiectorie democratică!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 12:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro