Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PSD prezintă scăderile de pensii ca fiind creșteri
Anunțarea triumfalistă de către ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a creșterii pensiilor pentru beneficiarii grupelor I și II, pensionați înainte de 1 ianuarie 2011, începând cu luna octombrie este o altă minciună, marca PSD.


Au trecut 2 ani și 10 luni de când prevederile acestei legi trebuiau aplicate, dar așa cum ne-a obișnuit, PSDragnea amână, în loc să plătească, pentru ca mai apoi, să prezinte furtul ca și creștere. La 1 octombrie începe doar procesul de recalculare pentru cei circa 100.000 de beneficiari și nu plata efectivă, așa cum susține mincinos propaganda PSD.

În urma unor procese definitive, deja mai mulți pensionari s-au trezit cu pensii mai mici decât aveau înainte. Asta înțelege PSDragnea prin “creșteri”.
Nu este prima dată când PSDragnea fură pensionarii. În acest an, la o pensie medie de 1000 de lei, conform legii, un pensionar ar fi trebuit să primească la 1 ianuarie o creștere lunară de 8%, prin indexarea punctului de pensie cu rata inflației și salariul minim pe economie. Adică, 80 de lei in plus, înmulțit cu 12 luni, în total, 960 lei. Numai că, folosind aceeași minciună, punctul de pensie nu a fost indexat la 1 ianuarie, ci la 1 iulie. Calculând tot la o pensie de 1000 de lei, un pensionar ar trebui să primească 1100 lei, adică 100 de lei (indexare cu 10 %), înmulțit cu 6 luni, un total de 600 de lei. O simplă operație de scădere ne arată ca dacă luam 600 de lei din 960 lei, un pensionar rămâne cu o pagubă de 360 de lei. Așadar, în termeni reali, nici vorbă de creștere, ci o evidentă scădere de venituri.
Sigur, pensionarii sunt păcăliți ușor de faptul că le crește suma pe cupon. Adică “brutul”. În realitate, per total an, li se fură din drepturi! Și din puterea de cumpărare. Asta pentru că avem cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, de circa 5%. Adică cu bani mai mulți, cumperi mai puțin, pentru că majoritatea alimentelor de bază și-au dublat prețul față de anul trecut. Scumpiri substanțiale au avut loc și la medicamente. Ca să nu mai vorbim de cei 100 de lei, consumați de costurile suplimentare la factura de gaz și curent, unde majorările au fost în acest an de 25%, respectiv 35%, și se anunță noi majorări de la 1 octombrie.
Așadar, minciuna are picioare scurte. Pensionarii trebuie să știe că atunci când PSDragnea anunță creșteri, de fapt sunt scăderi. Numai că aceste minciuni spuse de Dragnea și PSD nu vor fi explicate niciodată de propaganda PSD, complice alături de acest guvern toxic, la jaful din pensiile românilor. Niciodată nu îi veți auzi spunând că Dragnea și PSD au amanetat nu doar pensile, ci și viitorul copiilor noștri, cărora guvernarea Dragnea le lasă “moștenire” după doi ani de guvernare, o datorie de 20 miliarde de euro!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro