Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Circa 50.000 de dascăli umiliți de PSD

Guvernul PSDragnea le dă o nouă lovitură miilor de cadre didactice din România! Astfel, printr-un Ordin de Ministru – OM 4165/24 iulie 2018 – prin care se reglementează, printre altele, plata cu ora în învățământul preuniversitar, Ministerul îi pedepsește practic pe profesorii care doresc să muncească suplimentar.

Mai exact, profesorii titulari care efectuează ore suplimentare pe lângă norma de 18 ore sunt puși, onor Guvernului PSD-ALDE, în situația de a mai completa încă o fișă de activitate lunară. Asta în condițiile în care aceste informații sunt deja depuse de către fiecare profesor la școală prin planificarea calendaristică și proiectarea unităților de învățare. Mai mult decât atât, orarul școlii este un instrument obligatoriu în baza căruia se organizează întregul program săptămânal al fiecăruia dintre dascăli. Condica de prezență, alt document care consemnează zilnic activitatea cadrului didactic cuprinde explicit: clasa, disciplina, intervalul orar, subiectul/tema și semnătura fiecăruia, fiind contrasemnată pentru validare de directorul școlii, în calitate de ordonator de credit.
Așadar, decizia Ministerului Educației Naționale de a îi sancționa pe profesorii care doresc să muncească suplimentar este ilogică și fără fundamentare. Aceasta nu face decât să încarce inutil activitatea cadrelor didactice, dar și să birocratizeze excesiv actul educațional!
Ministrul interimar al Educației trebuie să ia de urgență măsuri pentru a ieși din această situație aberantă. Îi propun, pe această cale, să abroge această prevedere cu aceeași rapiditate cu care a fost abrogat articolul care prevedea predarea limbii române la clasele maghiare din Ordonanța care a dus la demisia ministrului Valentin Popa!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro