Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în zilele de 2, 3 și 4 octombrie 2018.

La ședința comisiei din ziua de 2 octombrie a.c., din numărul de 23 membri ai Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-au înregistrat prezența 22 deputați.
La lucrările comisiei din ziua de 3 octombrie a.c., din numărul de 23 membri ai Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-au înregistrat prezența 21 deputați.
La lucrările comisiei din ziua de 4 octombrie a.c., din numărul de 23 membri ai Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-au înregistrat prezența 19 deputați.
Conform aprobării Biroului Permanent, Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia pentru industrii și servicii, și-au desfășurat lucrările în ședință comună în data de 2 octombrie a.c. Lucrările au fost conduse alternativ de domnul deputat Florin-Claudiu Roman, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, de domnul deputat Budăi Marius-Constantin președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci și de domnul deputat Iancu Iulian președintele Comisiei pentru industrii și servicii.
Pe ordinea de zi a ședinței comune a figurat PL.x 33/2018 - Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, având ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri în vederea implementării operațiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol și de abandonare, precum și a lucrărilor la sonde aferente operațiunilor petroliere, desfășurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, care să adapteze cadrul de reglementare existent la proiectele de explorare, dezvoltare și exploatare de hidrocarburi offshore, prin stabilirea unor norme derogatorii de la anumite acte normative de aplicare generală în acest domeniu.
S-a arătat că proiectul de lege se încadrează în categoria legilor organice, Camera Deputaților este Cameră Decizională.
În urma dezbaterilor, respectiva Lege a fost adoptată cu majoritate de voturi.
Ședința Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a avut loc în data de 3 octombrie a.c., lucrările au fost conduse de domnul deputat Florin-Claudiu Roman, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.
Domnul președinte Florin-Claudiu Roman a supus la vot ordinea de zi a comisiei.
Ordinea de zi a comisiei a fost adoptată cu unanimitate de voturi.
Pe ordinea de zi a ședinței au figurat următoarele puncte:
AVIZE
1. PL.x 427/2018 - Proiect de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală
2. PL.x 471/2018 - Proiect de Lege pentru abrogarea alin.(21) al art.94 din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției
3. PL.x 477/2018 - Proiect de Lege privind instituirea Zilei dăruirii
SESIZĂRI ÎN FOND
4. PL.x 146/2018 - Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional
5. PL.x 416/2018 - Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.42/2018 privind eficientizarea activității Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" și pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății
6. PL.x 452/2018 - Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.49/2018 pentru stabilirea calculului tarifului lunar al chiriei pe m2 care se aplică pentru închirierea locuințelor și terenului aferent acestora, aflate în domeniul public și privat al statului și în administrarea Regiei Autonome ''Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat'', precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative
7. PL.x 473/2018 - Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.47/2018 privind stabilirea unor măsuri de urgentare a absorbției fondurilor europene
La punctul 1 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost avizat favorabil cu majoritate de voturi.
La punctul 2 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost avizat negativ cu unanimitate de voturi.
La punctul 3 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost amânat cu unanimitate de voturi.
La punctul 4 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
La punctul 5 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost amânat cu unanimitate de voturi.
La punctul 6 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost amânat cu unanimitate de voturi.
La punctul 7 al ordinii de zi, respectivul proiect de lege a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
La ședința comisiei din data de 3 octombrie a.c. , au participat ca invitați domnul Paul Stănescu - viceprim-ministru și domnul Adrian Ionuț Gâdea – secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a prezenta membrilor comisiei următoarele situații: prioritățile legislative ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru sesiunea parlamentară septembrie 2018 – ianuarie 2019; implementarea măsurilor pentru anul 2018 în cadrul Companiei Naționale pentru investiții; implementarea măsurilor pentru anul 2018 în cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe.
În ziua de 4 octombrie a.c. , lucrările s-au desfășurat în cadrul grupurilor de lucru constituite în vederea studierii proiectelor de lege și a altor documente înregistrate la Comisie.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro