Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Am depus un amendament de exceptare a primăriilor și consiliilor județene de la plata unor taxe absurde

În calitate de deputat, am inițiat și depus un amendament la proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii 215/1997 privind Casa Socială a Constructorilor, prin care solicit exceptarea de la plată a unor contribuții absurde.

În baza acestei legi, primăriile și consiliile județene sunt obligate să plătească către Casa Socială a Constructorilor echivalentul a 0,5% din devizul general al fiecărei investiții publice realizate, indiferent de forma de finanțare. Banii sunt folosiți ulterior pentru plata muncitorilor din construcții, angajați de firme private, în proporție de 75% din salariul de bază, pe timp de iarnă, maxim 3 luni.
Este foarte ciudat faptul că plata acestor ajutoare financiare nu se face exclusiv din bugetul firmelor private de construcții, fiind folosiți bani luați în mod absurd de la primării și consilii județene. Este vorba de zeci și sute de milioane de euro luate în cei 19 ani de funcționare, de la primării și consilii județene.
Conducerea Casei Sociale a Constructorilor este asigurată de reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor din construcții. Am constatat cu stupoare că unitățile administrativ teritoriale sunt târâte în procese de Casa Socială a Constructorilor care finanțează salariile muncitorilor privați pe timp de iarnă pentru partenerii lor, din bani de la stat.
În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților am solicitat Biroului Permanent să transmită și comisiei noastre acest proiect pentru a putea elabora un raport comun cu deputații din Comisia de muncă. Consider ca fiind impardonabil ca această comisie să fie “sărită” în condițiile în care, prin această lege, bugetele locale sunt tocate.
După așa zisa revoluție fiscală, când de la primării și consilii județene s-au luat peste 10 miliarde de lei, aproape 1000 de comune nu mai au bani decât pentru funcționare. E timpul ca nimeni să nu mai “mulgă” bugetele locale după bunul plac!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro