Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PNL îi cere demisia ministrului Daea pentru țeapa dată celor 93.000 de fermieri

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi minte cu nerușinare pe cei 93.000 de fermieri cărora le-a promis că le va fi acordată o subvenție suplimentară de 23 de euro/ha din rezerva europeană agricolă pentru situații de criză, constituită la nivelul anului 2016 și rămasă necheltuită.

După ce i-am solicitat să iasă și să ofere urgent lămuriri pe acest subiect și am făcut public că atât ministrul Daea, cât și directorul general al APIA i-au mințit pe acești fermieri și că de fapt în conturile acestora a intrat echivalentul a 2-3 euro, în loc de 23 de euro cât au promis, acum ministrul Agriculturii a dat înapoi.
Ministrul Daea a făcut-o iar de oaie ieșind să dezmintă ceea ce a declarat public în cadrul unei conferințe de presă susținute în data de 28 august 2018. Acum o întoarce ca la Ploiești și spune că a vorbit de subvenție pe fermă, nu pe hectar! Când a mințit și când a spus adevărul?!
Practic, 93.000 de fermieri sunt mințiți și țepuiți de Daea! Este rușinos ca de la cel mai înalt nivel să avem parte de atâta neseriozitate și iresponsabilitate. Prin acest mod de a guverna, PSDragnea își bate pur și simplu joc de oamenii gospodari care aduc plusvaloare agriculturii și economiei românești!
PNL îi cere demisia de urgență lui Petre Daea din funcția de ministru al Agriculturii, pentru că acțiunile sale devin deja periculoase și riscă să arunce în haos o ramură a economiei de o maximă importanță pentru România!
Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSD?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro