Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Victorie a profesorilor și a PNL: Ordinul care umilea circa 50.000 de dascăli a fost abrogate

La solicitarea profesorilor și a PNL, Ministerul Educației Naționale a anulat Ordinul de Ministru – OM 4165/24 iulie 2018 – prin care Guvernul PSDragnea îi pedepsea practic pe profesorii care doreau să muncească suplimentar.

De acum înainte profesorii care efectuează ore suplimentare, pe lângă norma de 18 ore, nu vor mai fi obligați să completeze încă o fișă de activitate lunară, urmând ca activitățile suplimentare să fie evidențiate în condica de prezență a unității de învățământ.
O astfel de măsură era total inutilă, de aceea am avertizat, încă de la momentul adoptării acelui ordin, că Ministerul nu face altceva decât să îngreuneze și mai mult activitatea cadrelor didactice, în condițiile în care respectivele informații sunt deja menționate de către fiecare profesor la școală prin planificarea calendaristică și proiectarea unităților de învățare, dar și prin orarul școlii sau condica de prezență, care consemnează zilnic activitatea cadrului didactic.
Salut pe această cale decizia Ministerului de a abroga această prevedere ilogică care nu făcea decât să birocratizeze și mai mult activitatea didactică. Este bine că din când în când Guvernul mai ascultă și vocea profesorilor, dar și pe cea a noastră, a parlamentarilor din opoziție, care ne luptăm pentru a corecta astfel de situații aberante, astfel încât să putem asigura un act educațional de calitate pentru copii noștri.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro