Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PSDragnea lasă milioane de români navetiști pe drumuri

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a refuzat solicitarea PNL de a discuta în plen și de a supune votului final proiectul de lege cu privire la modificarea legii serviciilor publice de transport public local (Legea 92/2007), ceea ce va genera haos total în transportul navetiștilor și elevilor din toată țara.

Cele trei comisii de fond - administrație publică, transporturi și industrii - au dezbătut și adoptat acest proiect de lege, în regim de urgență, la solicitarea secretarului de stat din MDRAP, doamna Sirma Caraman. Peste noapte, probabil la presiunea transportatorilor, secretarul de stat s-a sucit, solicitând o amânare, astfel încât criteriile de licitație a traseelor să fie stabilite în corpul legii și nu prin Ordin de ministru, ca și până acum.
Proiectul de lege dă dreptul primăriilor și consiliilor județene să stabilească și să liciteze traseele de transport public local, iar desemnarea câștigătorilor să nu se mai facă de către Ministerul Transporturilor, ceea ce reprezintă un pas important spre normalizare și descentralizare. Numai că interesele unor operatori sunt mai puternice decât interesul cetățenilor care își doresc un transport concurențial, liberalizat, în condiții de confort.
În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică atrag în modul cel mai serios atenția că majoritatea programelor județene de transport public interjudețean expiră spre sfârșitul anului. În lipsa acestei legi, navetiștii și elevii nu vor mai putea circula cu autobuzul. În multe județe, din cauza haosului legislativ, autoritățile locale sunt date în judecată și plătesc bani grei, milioane de euro, ca despăgubiri, unor samsari privați din transporturi.
Nu e de joacă! Se blochează România, din cauza unor funcționari, probabil, corupți. Am atras atenția că unii transportatori licitează doar traseele profitabile, în timp ce oamenii de la țară sunt ai nimănui, deși ei sunt principalii beneficiari.
Prin amânarea votării acestei legi, PSDragnea pune transportul local pe butuci! Dacă transportul local se blochează, PSD este singurul vinovat! PNL solicită majorității de stânga PSD-ALDE să nu se mai joace cu soarta milioanelor de călători și să accepte discutarea și votarea legii!

Anexa

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro