Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Este literă de lege: Trimiți copiii la cerșit, mergi la pușcărie!

Amendamentele pe care le-am inițiat și susținut împreună cu deputatul liberal Ioan Cupșa prin care am modificat Codul Penal astfel încât să facem posibilă sancționarea celor care exploatează copiii, trimițându-i la cerșit, au devenit literă de lege.

Amendamentele au trecut de controlul de constituționalitate al judecătorilor Curții Constituționale a României, iar de acum înainte cei care exploatează copiii pentru a obține foloase materiale au de ce să se teamă!
Am eliminat practic, prin aceste modificări ale Codului Penal, posibilitatea acordării de amenzi, fapt care reprezenta portița prin care scăpau de pușcărie persoanele care trimiteau copiii la cerșit. Practica ne-a arătat că sistemul de până acum nu era eficient, pentru că aceste persoane pe lângă faptul că nu își plăteau nici amenzile, continuau să abuzeze de copii, iar fenomenul în loc să fie stopat lua amploare.
De acum înainte, nu mai există scăpare! În astfel de cazuri nu va mai fi vorba doar de o simplă contravenție, ci de pușcărie, de la 3 luni la 3 ani!
Consider că era obligația noastră să venim în sprijinul acestor copii care sunt folosiți fără nicio jenă pentru obținerea unor venituri ilegale, iar prin adoptarea acestor amendamente am făcut pași importanți pentru stoparea acestui fenomen.

Amendamente

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro