Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Florin-Claudiu Roman > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale

Am asistat la o imensă manipulare. S-a spus că legea care interzice radarele ascunse a fost declarată neconstituțională. FALS!!! Radarele ascunse nu mai pot fi folosite la pândă. Ele trebuie amplasate la vedere, în locuri vizibile. De asemenea, radarele poliției nu mai pot fi instalate decât pe mașini inscripționate!

Toate aceste propuneri pe care le-am susținut în proiectul de lege, alături de colegul deputat Ioan Balan, sunt clarificate la alin. 4, declarat constituțional. Au fost declarate neconstituționale articolele referitoare la presemnalizarea radarelor, care au fost amendamente ale colegilor deputați din Comisia de transporturi. Nu ale inițiatorilor! E simplu de verificat pentru oricine face o comparație între forma adoptată de Senat, cea a inițiatorilor și forma finală de la Camera Deputaților, care a fost amendată.
Procedura parlamentară prevede că orice proiect de lege poate fi amendat de parlamentari. Așadar, puțină lectură înainte de a da verdicte nu strică nimănui, nici chiar celor care citesc doar ce le convine din decizia CCR.
În documentele atașate vă prezint articolele declarate constituționale.
Anexa
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie dimanche, 11 avril 2021, 19:45
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro