Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
„Ministrul Rovana Plumb contrazisă de Ministerul Educației”

Zilele trecute, la solicitarea sindicatelor din învățământ și a PNL, ministrul interimar al Educației, doamna Rovana Plumb, anunța triumfalist că a dat un nou ordin prin care revoca o mare tâmpenie a fostului ministru “Pamblica”.

Înainte de a pleca din fruntea ministerului, “Pamblica” a emis ordinul 4165/24.07.2018, prin care dascălii plătitori cu ora erau umiliți prin sarcini birocratice de completare a fișei lunare de activități.
Am transmis o interpelare ministrului Educației prin care am solicitat revocarea acestui ordin, iar ministrul a anunțat public că problema e rezolvată, prin revocarea ordinului predecesorului său la conducerea ministerului. Răspunsul ministerului la interpelarea adresată în calitate de deputat o contrazice însă pe doamna ministru interimar al Educației:
”La nivelul ministerului Educației se analizează posibilitatea modificării Anexei 3 la Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plată cu ora a personalului didactic din învățământul preuniversitar, aprobată prin OMEN nr 4165/24.07.2018, în vederea simplificării acesteia”.
Nici vorbă de revocare, ci doar analiză. Așadar, fie Rovana Plumb a mințit, fie nu știe ce vorbește, poziția ministrului fiind contrară poziției... Ministerului Educației. PNL solicită, de urgență, lămuriri publice din partea ministrului interimar al Educației și prezentarea publică a ordinului de revocare anunțat de ministrul Rovana Plumb.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 11:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro