Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei de administrație publică și amenajarea teritoriului (Grupul parlamentar al PNL)
„PSDragnea blochează venirea românilor la marea sărbătoare a Centenarului de la Alba Iulia”

PSDragnea și Guvernul Viorica Dăncilă apelează la toate mijloacele pentru a bloca desfășurarea marii sărbători a românilor de pretutindeni la Alba Iulia.

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, a refuzat solicitarea de a interzice circulația autovehiculelor de mare gabarit, între Sebeș-Alba Iulia și Alba Iulia-Aiud, în ziua de 1 decembrie, când în Capitala de suflet a tuturor românilor sunt așteptați peste 100.000 de oameni.
Având în vedere că aceste tronsoane sunt oricum un calvar din cauza lucrărilor la lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda și a traficului intens, solicitarea de interzicere a traficului greu e una absolut firească, mai ales că au fost propuse și rute alternative. În toate țările civilizate, Guvernul emite ordonanțe de urgență sau ordine de ministru pentru restricții de circulație. Primăria Alba Iulia a luat deja decizia restricționării traficului auto în municipiu, dar a și pregătit amplasarea de parcări provizorii la intrările în oraș. Decizia Ministerului Transporturilor prin CNAIR nu face altceva decât să blocheze orașul, dar și accesul mașinilor mici înspre Alba Iulia.
Având în vedere și gestul premierului Viorica Dăncilă de a bloca Hotărârea de Guvern referitoare la alocările din Fondul de rezervă, inclusiv pentru amenajarea parcărilor provizorii în afara orașului, devine evident că PSDragnea își propune blocarea accesului a cât mai multor români la marea sărbătoare națională a Centenarului Marii Uniri.
În calitate de deputat PNL și de președinte al Comisiei de Administrație Publică, solicit intervenția de urgență a premierului, dar și a ministrului Transporturilor, oricare ar fi el, pentru emiterea actului normativ de interzicere a traficului greu de 1 decembrie, spre Alba Iulia. În caz contrar, PSDragnea este singurul vinovat pentru blocarea accesului românilor la Alba Iulia, de 1 decembrie!
Mai îndrăzniți, dragi români, să credeți în minciunile PSD?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro