Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
"Guvernul PSDragnea fură propunerile PNL"

În urmă cu circa 3 luni de zile, în calitate de deputat PNL, alături de colegul Corneliu Olar, depuneam un amendament prin care propuneam compensarea, din Fondul de rezervă al Guvernului, cu 50% a sumelor destinate bugetelor locale din zonele defavorizate, în special cele din Munții Apuseni.

Urmare a acestui statut, taxele și impozitele plătite de cetățeni sunt reduse la jumătate, însă, în aceeași proporție sunt afectate bugetele locale. Din acest motiv, bugetele acestor comune și orașe pot asigura doar partea de funcționare, nu și de dezvoltare.
Fiind vorba de o propunere a opoziției, guvernul PSDragnea s-a opus, având un punct de vedere negativ. Și ce să vezi, în ultima ședință, același guvern adoptă hotărârea prin care se alocă aproape 18 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale din Munții Apuseni! Adică exact ce prevedea amendamentul PNL.
Nu este prima dată când guvernul copy-paste fură ideile bune ale PNL. Apreciem faptul că se face dreptate pentru comunitățile din zona Munților Apuseni, chiar dacă acest lucru se putea face mult mai repede, astfel încât acești bani să se vadă în investiții. Acum, în prag de decembrie, e și târziu și cam inutil. Dar bine că le-a venit mintea la cap măcar acum!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro