Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Dragnea scoate 10 miliarde de euro pe ușa din spate

Înființarea Fondului pentru investiții locale, anunțat de Liviu Dragnea, în valoare de 10 miliarde de euro, este instrumentul politic prin care liderul PSD încearcă să scoată banii din buget, pe ușa din dos, pentru a-i folosi netransparent.

Practic, alocările din acest fond vor fi făcute din “pixul” lui Dragnea fără nici un fel de criterii obiective, iar fondul devine principala unealtă politică de fidelizare a primarilor PSD și de racolare a celor din opoziție.
Propunerea primarilor de creștere a finanțării per locuitor, față de anul trecut, este complet blocată de Comitetul Finanțelor publice locale, iar Dragnea își dorește ca alocările bugetare din impozitul pe venit și TVA să asigure doar bugete de funcționare primăriilor. Asta după ce 2018 a fost anul în care PSDragnea a furat de la primării și consilii județene nu mai puțin de 10 miliarde de euro, bani destinați investițiilor locale.
Deși vorbește din nou despre descentralizare, pe care a ratat-o, acum Dragnea își pune în pixul personal 10 miliarde de euro, centralizând într-o singură mână, a lui, banii pentru aleșii locali, de care are nevoie ca de aer în perspectiva alegerilor.
PNL solicită transparență totală și criterii clare pentru distribuirea acestor fonduri primarilor, indiferent de culoarea politică. În opinia PNL, un asemenea fond ar trebui să susțină decontarea plăților de cofinanțare pentru proiectele europene atrase de primării și consilii județene.
Prin măsura propusă de Liviu Dragnea se încurajează centralismul și controlul politic al banilor, se fură din bugetele locale, iar decizia alocării este strict politică și ține de un singur om: Liviu Dragnea!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro