Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grupul parlamentar al PNL)
PNL propune dublarea indemnizației deținuților politici

Eroii noștri care s-au opus regimului dictatorial au dreptul la un trai decent și la protecție din partea statului român! Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL, am inițiat și depus o propunere legislativă prin care se prevede dublarea valorii îndemnizațiilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Totodată, mai propun indexarea anuală cu rata inflației a acestor indemnizații, pentru a crea astfel condițiile necesare unui trai decent, adaptat la nevoile prezente.
Ignoranța Guvernului PSDragnea față de soarta acestor eroi este în contradicție totală cu discursul public pe care l-au adoptat liderii PSD-ALDE pe această temă! Promisiunile sunt multe, dar măsurile luate de Guvern sunt dezastruoase. Celebra ordonanță de urgență nr. 114/2018 a lovit și în această categorie, fiindu-le înghețată majorarea acestei indemnizații până în anul 2021, la nivelul cuantumului acordat în luna decembrie 2018.
Miniciuna și ipocrizia PSDragnea trebuie stopată!
Statul român are obligația de a lua urgent măsuri pentru a-i scoate din mizeria și sărăcia în care se zbat cei 33.485 beneficiari ai Decretului –lege nr. 118/1990, existenți la nivelul lunii decembrie 2018! Mai avem, așadar, un număr infim de supraviețuitori, iar efortul bugetar este nesemnificativ!
PNL solicită PSDragnea să nu își mai bată joc de deținuții politici și să susțină această propunere legislativă care nu face decât să repare situația discriminatorie în care se află persoanele persecutate din motive politice! Calvarul deținuților politici nu mai poate continua!
Propunere legislativa dublare indemnizatie detinuti politici
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro