Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin-Claudiu Roman
PSD scoate prin lege produsele românești de pe rafturi

PSD mai dă o lovitură producătorilor români! Parlamentarii majorității nelegitime coagulate în jurul PSD nu se dezic de practicile rușinoase prin care i-au ruinat pe români de-a lungul timpului, astfel că marți, la votul final din Camera Deputaților, au votat și adoptat o propunere legislativă prin care lovesc din plin în interesele românilor.

Și mai rușinos este faptul că pentru a masca ce vor să facă au modificat substanțial un proiect al unui coleg liberal al cărui scop era să protejeze în mod real producătorii locali de alimente (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=15915).
Concret, aceste modificări impuse de PSD nu fac altceva decât să anuleze reglementările care până acum obligau marile lanțuri de magazine să vândă produse 100% românești în spații special amenajate, fapt care făcea să fie mult mai ușor semnalată originea lor națională. La fel, au anulat obligația ca un procent de 51% din produse precum legume, fructe, ouă, carne, miere de albine, produse lactate și de panificație să provină din România.
De acum înainte, din cauza PSD, românii vor găsi din ce în ce mai greu produsele românești preferate pe rafturile magazinelor, având în vedere că opțiunea de a păstra și promova produsele românești le va aparține exclusiv comercianților. Tot din cauza PSD sunt afectate afacerile producătorilor români, care riscă astfel să-și închidă porțile și să intre în faliment!
Minciuna PSD are, iată, picioare scurte, pentru că deși în discursul public se erijează în apărătorul agriculturii românești și al micilor producători români, pe la spate de fapt iau măsuri prin care lovesc în mod direct în interesele acestora, riscând să afecteze ireversibil comerțul tradițional românesc!
Rezultat vot
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro