Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ioan Sorin Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grupul parlamentar al PNL)
Propunerile de interzicere a radarelor ascunse și neinscripționate declarate constituționale

Am asistat la o imensă manipulare. S-a spus că legea care interzice radarele ascunse a fost declarată neconstituțională. FALS!!! Radarele ascunse nu mai pot fi folosite la pândă. Ele trebuie amplasate la vedere, în locuri vizibile. De asemenea, radarele poliției nu mai pot fi instalate decât pe mașini inscripționate!

Toate aceste propuneri pe care le-am susținut în proiectul de lege, alături de colegul deputat Ioan Balan, sunt clarificate la alin. 4, declarat constituțional. Au fost declarate neconstituționale articolele referitoare la presemnalizarea radarelor, care au fost amendamente ale colegilor deputați din Comisia de transporturi. Nu ale inițiatorilor! E simplu de verificat pentru oricine face o comparație între forma adoptată de Senat, cea a inițiatorilor și forma finală de la Camera Deputaților, care a fost amendată.
Procedura parlamentară prevede că orice proiect de lege poate fi amendat de parlamentari. Așadar, puțină lectură înainte de a da verdicte nu strică nimănui, nici chiar celor care citesc doar ce le convine din decizia CCR.
În documentele atașate vă prezint articolele declarate constituționale.
Anexa
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 7:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro