Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
lucian.simion@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Lucian-Eduard Simion > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Lucian Eduard Simion (Grupul parlamentar al PSD)

Sub patronajul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam, în Sala Cupolă a Bibliotecii Județene "G.T. Kirileanu" din Piatra Neamț, în seara zilei de 28 septembrie a.c., s-a desfășurat concertul extraordinar "Omagiu României", susținut de trei tinere talente vietnameze, bursiere ale statului român la Universitatea Națională de Muzică din București.

Mesajul președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnamul, Lucian Eduard Simion, a fost prezentat de Valeriu Arteni, fost ambasador al României la Hanoi, mesaj prin care s-a mulțumit conducerii Bibliotecii Județene "G.T. Kirileanu" pentru găzduirea acestei manifestări deosebite, prima întâlnire de acest fel a publicului nemțean cu artiști din țara prietenă după participarea memorabilă a unei trupe vietnameze la Festivalul internațional de folclor "Ceahlăul", în anul 1995.
Dinh Hoai Xuan, absolventă a studiilor doctorale în interpretare la violoncel, promoția 2019, fondatoarea prestigioaselor concerte anuale "Cello Fundamento", care au loc în Vietnam începând din anul 2016, Ho Thi Ngoc Ha, absolventă a studiilor de masterat în interpretare la pian, promoția 2019, și Do Vu Lan Nhung, studentă la secția canto a Facultății de interpretare muzicală, au impresionat publicul prin virtuozitatea și talentul cu care au interpretat lucrări celebre din muzica universală, cu accent pe cea românească și cea vietnameză.
Profesorul Mihaela Mereuță, director - manager al Bibliotecii Judetene "G.T. Kirileanu", a salutat inițiațiva Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnamul și prezența remarcabilă a celor trei artiste vietnameze, exprimând bucuria de a găzdui concertul extraordinar "Omagiu României" - contribuție semnificativă la promovarea și aprofundarea cooperării și a schimburilor culturale dintre cele două țări.
Cu acest prilej, în Sala Cupolă a fost organizată o expoziție de tablouri vietnameze din colecția personală a fostului șef al misiunii diplomatice a României în Vietnam, Valeriu Arteni.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 13:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro