Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
lucian.simion@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Lucian-Eduard Simion > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam, domnul deputat Lucian Eduard Simion (Grupul parlamentar al PSD)
Acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Hanoi domnului Valeriu Arteni

În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie România - Republica Socialistă Vietnam, am deosebita plăcere de a saluta decizia oficialităților de la Hanoi de a-i acorda titlul de cetățean de onoare E.S. dl. Valeriu Arteni.

Domnul Arteni este primul cetățean român care a primit acest titlu și singurul ambasador străin.
Medalia a fost înmânată, în cadrul unei ceremonii solemne, de președintele Comitetului Popular Municipal Hanoi, domnul Nguyen Duc Chung, pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre Republica Socialistă Vietnam și România, precum și a celor dintre Hanoi și București.
În timpul mandatului său am reușit să dezvoltăm relațiile dintre Parlamentul României și Adunarea Națională a Vietnamului, concretizate prin două vizite de lucru, prima a unei delegații parlamentare românești în Vietnam și una în România, a doamnei Tran Thi Thanh Nhan, fost ambasador pentru turism al Vietnamului și consul onorific al României în orașul Ho Chi Minh.
Subliniez că domnul Valeriu Arteni a jucat un rol proactiv în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Socialistă Vietnam, pe multiple palierele.
Folosesc acest prilej pentru a-i transmite sincere felicitări pentru titlul obținut!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 9:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro