Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
george.simion@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > George-Nicolae Simion > Curriculum Vitae Versiunea pentru printare

George-Nicolae SIMION
Curriculum Vitae

Date biografice

Data și locul nașterii: 21.09.1986, Focșani, jud. Vrancea;

Cetățenie: ROMÂNĂ

Naționalitate: ROMÂNĂ

Stare civilă: necăsătorit.


Studii (instituția si anul absolvirii)

2005 - absolvent al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr’’ din București.

2008 - absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București;

2010 - absolvent al programului de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’.


Activitate profesionala (loc de muncă, funcție, perioadă)

2012-2020 - Director Marketing - Ideal Proiect Arhitecture &Design


Activitate civică și publicistică

2006 - s-a remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mișcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării a introdus mesajul „Basarabia e România“.

2006 - 2011 - organizează acțiuni civice de impact în România și Republica Moldova: autorul ,,Zilei de doliu național’’, 16 mai, protestul ,,Bălți simte românește’’, evenimente tradiționale de marcare a zilei de 1 decembrie la Alba Iulia și 27 martie la Chișinău.

2011 - a înființat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, compusă din peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. De-a lungul anilor, în jurul platformei unioniste au fost organizate manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice și a factorilor decizionali din România și Republica Moldova, precum și a comunității internaționale, cu privire la necesitatea realizării unității naționale.

2017 - înființează la București, alături de alte 100 de organizații din România, Republica Moldova și diaspora ,,Alianța pentru Centenar’’.

2017 - coordonează strângerea de fonduri pentru construcția unei case pentru familia Carpenco din orașul Drochia, Republica Moldova.

2017 - publică cartea ,,Blocați în labirint”, o radiografie a Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de azi, bazată pe observațiile directe ale autorului. Cartea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru și prezintă motivele pentru care acesta este ultimul stat din Europa.

George Simion a fost implicat activ în organizarea a sute de acțiuni unioniste: ,,Trimite o carte peste Prut’’, campania de informare ,,Caravana Unirii’’, cursurile și atelierele de lucru ,,Școala de Cultură și Afirmare Românească’’, campania ,,Fără pașaport în Basarabia’’, Programul ,,Liderii pentru Unire’’, campania de strângere de semnături ,,Aducem Basarabia Acasă’’, Forumul jurnaliștilor din România și Republica Moldova, ,,Pactul pentru Basarabia’’, acțiuni caritabile pentru elevii și cadrele didactice din liceele românești din regiunea transnistreană, Primul Congres al Reîntregirii Neamului de la Iași, Marea Adunare Centenară din Chișinău, Marșul Centenar, desfășurat pe traseul Alba Iulia-Chișinău, campania „1 milion pentru Unire” sau programul „Cunoaște-ți Țara”.

2019 - publică cartea “Cum i-am cunoscut”, o colecție de eseuri realizate de către autor pe baza propriilor experiențe din ultimii zece ani. Înaintea alegerilor prezidențiale din anul 2019, autorul își pune problema calității conducătorilor pe care națiunea română i-a avut în ultimii 30 și face o radiografie îngrijorătoare a situației actuale.


Activitate politică

2019 - Candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European.

          - Înființează partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Nu a mai fost membrul vreunui alt partid politic.


18.05.2021

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 22 mai 2022, 10:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro