Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
gianina.serban@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gianina Șerban > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamnele deputat Gianina Șerban și Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
Indolența guvernanților pune la grea încercare românii

Atitudinea și indiferența celor ce azi ne guvernează primează în fața tuturor nevoilor cetățenilor.

De câteva zile, mai exact din 5 martie, Deva e înghețată. La propriu. Centrala de la Mintia stă fără cărbune și nu poate asigura condiții minime de locuit, nu poate asigura o temperatură în locuințele Devei. Empatia, solidaritatea și respectul față de deveni lipsesc cu desăvârșire, iar asta nu poate să releve altceva decât bătaia de joc și incompetența celor care azi ar fi trebuit să asigure condiții optime de trai, să gestioneze situația într-un mod corect.
Cu toții știm că în portul Constanța stă cărbunele de import care ar putea rezolva situația, însă ministrul Energiei, Virgil Popescu, caută soluții. La nivel declarativ. În fapt, trage de urechi parlamentarii AUR, din așternuturi. La ora 9, acest angajat al statului încă nu era în câmpul muncii, nedorind să dea ochii cu noi, parlamentarii AUR, prezenți la Ministerul Energiei.
Dacă luăm în calcul că, în raportul prezentat Prefecturii Hunedoara, s-a estimat că va fi reluată furnizarea apei calde și agentului termic abia la sfârșitul lunii martie, iar asta doar în funcție de plata datoriilor CEH către distribuitorul de gaze naturale și către transportatorul cărbunelui, ne punem întrebarea, din nou, de ce s-a ajuns la această stare gravă a lucrurilor?
Legat de aceeași problemă, ne gândim la minerii nedreptățiți, neplătiți, la fel, o chestiune ce nu e administrată competent de 31 de ani. Au salarii mizere, condiții de muncă de lumea a treia, dar, cu toate acestea, au asigurat resursele atât de necesare pentru a garanta producerea de energie care, la rândul ei, pune în mișcare o bună parte din economie.
Ministrul Popescu ne spune că ”la ministerul Energiei căutăm soluții, nu lăsăm pe nimeni în urmă”. Domnule ministru, dacă aveați competențele necesare, înlăturați cauzele din timp să nu ajungem azi să înlăturăm efectele acestei probleme. Cât despre faptul că nu lăsați pe nimeni în urmă, da, aveți dreptate. Din decembrie anul trecut, după alegeri, doar asta a făcut actuala guvernare, să nu lase pe dinafara sistemului oamenii săi, să le găsească tuturor o funcție pe bani publici, fără să conteze competențele.
Condamn ferm nesimțirea acestui guvern care, cu intenție sau fără, îi aduce pe români în pragul disperării.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 28 mai 2022, 22:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro