Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
Legături:
gheorghe.simon@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șimon > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Gianina Șerban (Grupul parlamentar AUR)
Guvernul și coaliția de guvernare încalcă grav Constituția

Astăzi, de la tribuna Camerei Deputaților, doamna Gianina Șerban, deputat AUR Ilfov, a atras atenția colegilor, în special reprezentanților coaliției de guvernare, asupra unor probleme grave cu care se confruntă românii, iar acțiunile guvernului trec pragul legalității, încălcând Constituția, legea fundamentală a României.

”Derapajele ce pot apărea în cazul în care vaccinarea va fi obligatorie” au mai fost supuse atenției de către doamna Șerban și colegii parlamentari AUR, și constată că ”guvernul nu ne spune că acest act medical este obligatoriu, însă șantajul la care este supus poporul român denotă clar că obligativitatea vaccinării există. Normalitatea pe care am avut-o și o vrem cu toții nu constă în discriminare pe niciun criteriu, nici măcar medical. Anul trecut ne spuneați că avem libertate cu toții, însă când drepturile unora lezează drepturile altora, apare o situație ce trebuie aplanată, rezolvată”.
Pornind cu indignare de la faptul că premierul României, ”Domnul Câțu ne transmite că de la 1 iunie vom avea parte de relaxare. Însă, din nou, un lucru către care trebuie să ne îndreptăm în mod normal azi e condiționat. Bucuria unui spectacol, petrecerea unui sejur într-un hotel sau pensiune, servirea mesei într-un restaurant sunt activități permise doar unei categorii de cetățeni, ceilalți fiind discriminați”, doamna deputat Șerban a adresat câteva întrebări retorice atât domnului Câțu, cât și parlamentarilor ce susțin acest guvern:
 • ”Constituția României, în articolul 16, aliniatul (1), prevede că "cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări". Mă întreb în ce calitate guvernul condus de dumneavoastră și susținut de colegii dumneavoastră permite încălcarea gravă a Constituției? Sunteți mai presus de legea fundamentală a țării?
 • În conformitate cu afirmația în care ni s-a spus că avem drepturi atât timp cât nu încalcă drepturile celorlalți, iar un cetățean vaccinat este purtător de virus și poate fi un pericol pentru o persoană nevaccinată, puteți explica cum îl veți proteja pe cetățeanul sănătos? Îl veți vaccina și îi veți inocula virusul?
 • Dacă accesul celor care nu s-au vaccinat va fi interzis în locații publice, mă întreb cum își vor achita aceștia taxele și impozitele dacă nu au posibilitatea să o facă electronic? Le veți impune un test și îl veți și suporta din bugetul de stat?
 • Ați spus că va fi implementat un sistem electronic de verificare a calității de vaccinat/nevaccinat. În 30 de ani nu s-a finalizat nicio centralizare digitală a multor probleme care ar scăpa românii de birocrație, să le ofere adevărată relaxare. Care e ajutorul real al acestui sistem pe care doriți să-l implementați? Un control ulterior al fiecărui cetățean îl ajută pe acesta să trăiască fericit? Unde sunt libertatea și egalitatea, aceste principii consfințite de Constituție?”.
  Aceste întrebări s-au născut și din poziția de vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a doamnei deputat Șerban, nu doar de simplu cetățean, întrebări cu privire la ”marea relaxare” promisă, la care răspunsul va veni prin prestația și acțiunile viitoare ale guvernului.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 iulie 2022, 4:28
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro