Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Gigel-Sorinel Știrbu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grupul parlamentar al PNL)
Din curiozitate, Liviu Dragnea a încasat doar 10 % din diurnele de ședință?

Dacă cineva, din curiozitate, a intrat pe site-ul Camerei Deputaților, putea face ușor următoarea statistică privind prezența domnului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la conducerea ședințelor de plen și a ședințelor de plen comune, pe ultimii doi ani, 2018 și 2017.

Astfel, în anul 2018, din totalul de 103 sedințe de plen simple și comune, a condus 2 ședințe simple și 4 ședinte comune. În anul 2017, din totalul de 114 ședinte de plen comune și simple, a condus 6 ședințe simple și 8 ședințe comune.
Dacă facem o socoteală simplă, din totalul de 217 ședințe, din ultimii doi ani, domnul Dragnea și-a exercitat funcția de președinte al Camerei, pentru care primește indemnizatie, în doar 20 de ședințe, procentul participării acestui domn fiind de 9,2% din totalul ședințelor de conducere efectivă a lucrărilor Parlamentului.
Se ridică o întrebare pertinentă la care domnul Dragnea trebuie să dea răspuns: Oare ce a făcut domnia sa în tot acest timp pentru instituția care îi plătește indemnizația? Este o întrebare retorică, bineînțeles, românii știind cu ce se preocupă acest domn de doi ani de zile și cum folosește logistica pusă la dispoziție, prin prisma funcției detinute de către Parlamentul României, logistică plătită din taxele și impozitele contribuabililor români. De doi ani de zile, românii văd cum importanța statului român este pusă în slujba multitudinii de interese personale ale domnului Dragnea.
El se preocupă de fapt, din biroul său, de plătit polițe și de remaniat miniștri la fiecare lună, fiind, de facto, prim-ministrul României. Este clar că preocupările principale ale lui Dragnea și ale guvernanților actuali sunt distrugerea economiei românești, tentativa de capturare a statului, distrugerea sistemelor publice, atacul sistematic împotriva mediului de afaceri, tentativa de confiscare a banilor privați și acapararea tuturor instituțiilor. Este evident că pe Dragnea nu-l interesează nici țara, nici economia, nici românii, nici imaginea României în Europa și în lume, având un singur obiectiv - acela de a ține România captivă propriilor interese.
Ar merita pusă o întrebare la sistemul de decontări al Camerei Deputaților: Câți bani, de fapt, a încasat domnul Dragnea în ultimii doi ani, de când a preluat șefia Camerei Deputaților?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 4 octombrie 2022, 3:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro