Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Gigel-Sorinel Știrbu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grupul parlamentar al PNL)
Tudorel lovește din nou

Am aflat cu stupoare că Guvernul a emis în Monitorul Oficial o Hotărâre de Guvern, nr. 975/2018, privind trecerea unor bunuri imobile – construcții, aflate în administrarea Societății Române de Televiziune, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, precum și transmiterea imobilului – construcții și teren, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Societății Române de Televiziune în administrarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației Naționale.


Întrebarea care se pune este: „Cum de conducerea Televiziunii Române - instituție a căror studiouri locale abia supraviețuiesc, în timp ce în postul central sunt investite milioane de lei pentru lăudătoriii PSD - nu a avut reacție.?”

Terenul în suprafață de 4.830 mp, împreună cu terenul în suprafață de 4.058 mp, preluat în administrare de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației Naționale, corespunde intenției universității de construire a unui complex sportiv, compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4000 de locuri.
Imobilul care trebuia să fie un sediu pentru TVR Iași va face obiectul unui nou proiect de investiții, astfel încât o nouă expertiză va putea determina, ulterior, modul de reutilizare a clădirilor existente. Având în vedere că studiul de fezabilitate pentru studioul TVR a fost deja realizat, întrebarea care se pune este de unde vor fi recuperați acești bani. Dar doamna Doina Gradea, Președinte-Director General al Societății Române de Televiziune, nu a avut nicio reacție la situația îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică din Iași care nu are un sediu propriu în care să-și desfășoare activitatea, luându-se prin acest HG posibilitatea de a avea acest sediu.
În schimb, nu putem să ne gândim că domnul Tudorel Toader care îndeplinește din 2016 funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (autosuspendat pe perioada exercitării mandatului de ministru), nu se gândește că după terminarea iminentă a mandatului de ministru să își pregătească un loc binemeritat pentru relaxare. Cel mai probabil, Toader dorește un nou mandat de rector și își pregătește piscina la birou.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 4 octombrie 2022, 2:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro