Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alina-Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
9 mai - Ziua Europei, Ziua independenței de stat a României, Ziua victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial

9 mai este ziua unei triple sărbători pentru națiunea română: Ziua Europei, marcată anual începând din 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, proclamarea independenței de stat a României (1877) și victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial (1945).

Ziua Uniunii Europene este legată de declarația istorică din 9 mai 1950 a ministrului francez de Externe Robert Schuman, care a propus un plan de colaborare economică între Franța și Germania, demers ce a stat la baza constituirii Uniunii Europene.
9 mai 2019 găsește România în plină anvergură europeană, conferită atât de deținerea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, cât și de progresele remarcabile din ultima perioadă.
Prezența României în Uniunea Europeană și în Alianța Atlanticului de Nord este extrem de importantă în actualul context european. Aniversarea a 13 ani de prezență a României în Europa este resimțită astăzi în creșterea nivelului de trai al românilor, în urma majorărilor exponențiale din ultimii doi ani ale veniturilor populației, generate de îndeplinirea angajamentelor asumate prin Programul de guvernare. Este o realitate că românii trăiesc astăzi mai bine, după toate măsurile luate de Guvernul și majoritatea parlamentară PSD: majorarea salariilor, pensiilor și alocațiilor copiilor, îmbunătățirea condițiilor din sănătate și educație, dezvoltarea infrastructurii, stimularea investițiilor, crearea de noi locuri de muncă, preocuparea față de viitorul tinerei generații!
Spiritul european nu trebuie afișat doar declarativ, în zilele aniversare, ci dovedit prin activitățile noastre, inclusiv de către președintele țării, preocupat mult mai mult de propria campanie electorală decât de soarta românilor.
9 mai este o zi a unității noastre ca națiune, o zi în care trebuie să colaborăm în spiritul european, indiferent de orientările politice, pentru că, mai mult ca orice, Uniunea Europeană înseamnă unitate și solidaritate!
Trebuie să fim recunoscători tuturor generațiilor de până acum pentru contribuția avută la câștigarea valorilor și principiilor de care azi ne bucurăm cu toții: libertate, democrație, liberă circulație, dreptul la exprimare!
Să fim mândri că suntem români și europeni, să demonstrăm asta în fiecare zi!
La Mulți Ani Europa!
La Mulți Ani România!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 20 octombrie 2021, 20:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro